Spring naar inhoud

Deze drie grafieken laten zien hoe de IJslandse economie herstelde nadat…

Deze drie grafieken laten zien hoe de IJslandse economie herstelde nadat het land bankiers in de cel had gegooid

De IJslandse regering gaat 39 procent belasting heffen op de tegoeden van omgevallen banken. Zes jaar geleden besloot het land de banken failliet te laten gaan. IJsland vervolgt bankiers bovendien als criminelen, in tegenstelling tot de Verenigde Staten en Europa, waar banken werden beboet, maar topbestuurders vrijuit gingen.

De algemeen directeur, voorzitter, directeur van de tak in Luxemburg en op één na grootste aandeelhouder van Kaupthing, één van de omgevallen banken, werden in februari dit jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot vijf jaar wegens marktmanipulatie.

Terwijl de Britse overheid Lloyds en RBS nationaliseerde met belastinggeld en de Amerikaanse overheid een belang kocht in de grootste banken van het land, koos IJsland voor een andere benadering. Het plan werkte. IJsland kreeg een enorme financiële klap te verwerken, net als ieder ander land dat werd getroffen door de crisis, maar kwam er weer bovenop. – NineForNews.nl http://ow.ly/OR1VB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: