Skip to content

Experiment bewijst dat realiteit niet bestaat zonder waarneming -…

Experiment bewijst dat realiteit niet bestaat zonder waarneming

Het universum bestaat niet als niemand het nog langer waarneemt. Dat stelt althans een populaire theorie binnen de kwantummechanica. Volgens de theorie verandert de staat van een deeltje zodra het wordt waargenomen.

Wetenschappers hebben een experiment gedaan om te bewijzen dat deze theorie klopt. Volgens de wetten van de kwantummechanica is er geen duidelijke grens tussen de buitenwereld en ons subjectieve bewustzijn.

Als natuurkundigen naar lichtdeeltjes of atomen kijken, zullen hun waarnemingen worden beïnvloed door hun experiment. Om dit te testen hebben natuurkundigen van de Australian National University onlangs het gedachte-experiment van John Wheeler gedaan.

Tijdens het experiment kreeg een bewegend object de keuze om zich als deeltje of als golf te gedragen. Op welk moment maakt het object de keuze? Je zou zeggen dat de staat van het object niet afhankelijk is van de meting die door de wetenschappers wordt gedaan.

De kwantummechanica voorspelt echter dat het gedrag van het object afhangt van de manier waarop het aan het einde van zijn reis wordt gemeten. “Alles draait om de meting,” zei professor Andrew Truscott. “Op kwantumniveau bestaat de realiteit niet als je er niet naar kijkt.” – NineForNews.nl http://ow.ly/NPwlp

Categorieën

Virtuele wereld

De Ware Wereld Alles bekijken

Zoektocht naar de werkelijkheid, holografische virtuele wereld, Flat Earth en bedrog door de NASA. Geheime organisaties ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: