Spring naar inhoud

De waarheid over haar en waarom Indianen lang haar hebben | Argusoog

De waarheid over haar en waarom Indianen lang haar hebben

Deze informatie over haar is verborgen voor het publiek sinds de Vietnam Oorlog .

Onze cultuur doet mensen geloven dat haardracht een kwestie is van persoonlijke voorkeur, dat haardracht een kwestie is van mode en / of gemak, en dat de manier waarop mensen hun haar dragen gewoon een cosmetische zaak is. Tijdens de Vietnam-oorlog kwam echter een heel ander beeld naar voren, een die is stilgehouden en verborgen is voor het publiek .

In de vroege jaren negentig was Sally (naam veranderd om de privacy te beschermen) getrouwd met een psycholoog die bij het VA Medical Center ziekenhuis werkte. Hij werkte met veteranen met PTSS, posttraumatische stress-stoornis. De meesten van hen hadden in Vietnam gediend.

Sally zei: “Ik herinner me een avond toen mijn man terug kwam naar ons appartement op de Doctor’s Circle met een dikke officieel uitziende map in zijn hand. Die bevatte honderden pagina’s van bepaalde studies in opdracht van de overheid. Hij was gechoqueerd door de inhoud. Wat hij las in die documenten veranderde zijn leven volledig. Vanaf dat moment liet mijn, normaal behoorlijke conservatieve echtgenoot, zijn hoofdhaar en baard groeien en heeft het nooit meer laten knippen. Sterker nog, het VA Medical Center laat hem doen, en andere zeer conservatieve mannen in de staf volgden zijn voorbeeld. | Argusoog http://ow.ly/IR2zh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: