Spring naar inhoud

Het leven op aarde betekent nog steeds angst en onzekerheid

Het leven op aarde betekent nog steeds angst en onzekerheid

Angst zaaien heeft nog altijd succes. Daarmee kun je de gewillige massa in elke gewenste richting sturen. Angst en onzekerheid worden ook gezaaid door afbraak van de sociale zekerheid waardoor steeds meer behoeftigen buiten het vangnet vallen. Deze maatregelen worden besloten door mensen die wel heel goed voor zichzelf zorgen, geen vangnet nodig hebben en er niet over peinzen om ook op hun salarissen te bezuinigen. De participatiemaatschappij is er niet voor iedereen en wordt toch ‘samenleving’ genoemd. Wel is er altijd geld te vinden voor onnodige prestigeprojecten en oorlog spelen. Dat het is zoals het is O.K. Maar willen we dat het blijft zoals het is?

Nu de wereldleiders ten oorlog trekken tegen IS blijkt dat de bevolking van die landen grotendeels het nieuwe wapengekletter steunen. In Nederland op twee politieke partijen na.‘ Maar de kreet ‘si vis pacem, para bellum’ heeft bij mijn weten sinds de vroege Middeleeuwen nog geen oorlog kunnen voorkomen.
http://ow.ly/FSj4M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: