Alles is energie !

Gesprek met Rene van Velzen

rene van velzenRene van Velzen is paranormaal therapeut in Holten waar hij een praktijk aan huis heeft. Ik had Rene gevraagd om een gesprek met mij te hebben over hoe hij onze werkelijkheid ziet.

Zoals misschien bekend ben ik al een poos op zoek naar de verklaring voor het leven en wat we met zijn allen de werkelijkheid noemen. Nu deze werkelijkheid is misschien niet zo werkelijk als we gedacht hebben of in ieder geval op school geleerd hebben.

Zo zijn er zaken in onze wereld die nog steeds niet door wetenschappers verklaard kunnen worden. Hieronder valt het paranormale. Het paranormale heeft heel veel mensen in het verleden toch goed geholpen en er wordt tegenwoordig ook meer aandacht op tv aan besteed. Denk aan het zesde zintuig.

Maar hoe het paranormale werkt en zich uit is iets dat tot op heden nog niet wetenschappelijk is verklaard maar wel mijn interesse heeft.   Het doet kennelijk iets met een mens dat zelfs grote afstanden kan overbruggen en daadwerkelijk fysieke invloed op het lichaam heeft.

Omdat ik in mijn privé leven een aantal keren met Rene van Velzen in contact ben geweest ontstond bij mij de nieuwsgierigheid hoe dit bij hem functioneert en belangrijker hoe hij het fenomeen zelf verklaard.

Als voorbeeld kan ik een tweetal gebeurtenissen aanhalen die ik persoonlijk met hem heb ervaren.

Mijn vrouw en ik hadden net onze eerste zoon gekregen en deze bleek vanaf het begin niet lekker in zijn vel te zitten. Hij zag bleekjes at en dronk slecht en moest bovenal heel veel spugen.  Zoals je dan doet ga je eerst eens naar de huisarts die het vervolgens ook niet weet en daarna naar de kinderarts die ook voor een raadsel stond.

Maar onze zoon bleef maar spugen en door de doktoren werd gezegd dat ze niet wisten wat het was. Maar een ding kon het niet zijn en dat was koe melk allergie, want een kind dat koe melk allergie heeft , heeft of een aandoening aan de luchtwegen of heeft eczeem. Nu geen van deze uitingen was op hem van toepassing.

Via mijn moeder kregen we het adres van Rene van Velzen, zij was daar een keer voor haar pols geweest. En als uiterste noodgreep besloten we een afspraak met hem te maken. Kind in het autostoeltje en wij met z’n drieën daar naar toe. Zenuwachtig over wat ons te wachten stond maar hoopvol over wat Rene zou kunnen betekenen.

We zetten ons neer in het kleine wachtkamertje en Rene komt even later zijn behandelkamer uit en laat zijn vorige cliënt uit.  Vervolgens spreekt hij ons uit het niets aan en zegt:  Ik kom zo bij jullie maar ik weet al wat er aan de hand is, jullie kind kan niet tegen melk !

We keken elkaar aan en dachten dat kan toch niet, ons kind had juist geen koemelk allergie want dat hadden de artsen uitgesloten. Maar eenmaal binnen in de behandel kamer van Rene, kon hij echt niet anders bepalen dan dat onze zoon niet tegen melk kon.

“Ik weet niet hoe dat in de praktijk werkt, maar je moet dat kind geen melk meer geven” aldus Rene. De volgende dag hebben wij speciale voeding gehaald op basis van soja ipv melk en onze zoon knapte binnen een aantal dagen geheel op. Hij kon dus inderdaad niet tegen melk.

In mijn gesprek heb ik dus ook aan hem gevraagd hoe dit volgens hem nu in zijn werk gaat, hoe kon hij ervaren wat ons kind mankeerde? Volgens Rene is alles energie en straalt elk mens of dier deze energie uit.  Rene heeft de capaciteit om deze energie op te pikken en te vertalen in diagnoses.

“Het is geen vast patroon waar in ik dingen zie of op pak, het kan op meerder manieren gaan”  Een manier die hij mij verteld is dat hij beelden waarneemt als stilshots uit een film. Ik zie als het ware een beeld uit de film van iemands leven. En dit beeld wordt vaak door de persoon uitgestraald omdat dit belangrijk voor hem of haar is. Door de persoon te vragen wat deze beelden betekenen kan ik veel herleiden en conclusies trekken.

Maar soms zijn het gewoon ingevingen, gedachtes die bij mij binnen komen. Zo ook met het feit dat jullie zoon niet tegen melk kan. Dit is dan een gedachte die bij mij binnenkomt.

Een ander voorbeeld wat ik persoonlijk mee heb gemaakt en wat mij hierdoor ook heeft doen inzien dat onze wereld om ons heen niet allen maar fysiek is, maar dat er op een ander niveau ook verbindingen worden gemaakt, gebeurde in 2002 toen de euro werd ingevoerd. Ik had destijds een woninginrichting en wij hadden als winkel in december al euro’s ingekocht om na 1 januari mee te betalen. Mijn schoonzus die destijds de administratie deed had dat allemaal verzorgt en geregeld.

Maar op 1 januari wilden wij het geld in de kassa verwisselen, maar konden we nergens de euro’s vinden. Het was als spoorloos verdwenen. We hebben met een aantal mensen echt werkelijk het hele kantoor op de kop gezet. Maar het geld was onvindbaar.

Mijn schoonzus was op vakantie en niet bereikbaar, had toen nog geen mobiel, zodat we het haar ook niet konden vragen. Uiteindelijk kwam mijn vrouw met het voorstel om als laatste redmiddel Rene van Velzen te bellen.  Het ging tenslotte toch om een flink bedrag wat zoek was.

Rene was bereidt om mee te werken maar vroeg wel even tijd en hij zou ons binnen een half uur weer terug bellen. Na een half uur worden we inderdaad door Rene gebeld met de mededeling dat het geld er nog steeds was en dat het ook nog op de zelfde plek lag als waar mijn schoonzus het had neer gelegd. Maar zegt hij het is er alleen achtergevallen.

Het geld lag dus in een bureaukastje maar was achter de lade gevallen. Door de lades uit het kastje te verwijderen hebben we dus het geld teruggevonden. En Rene was nog nooit in de winkel bij ons geweest en had dit dus “normaler wijze” niet kunnen weten.

“ik zie dus beelden voor mij waarin sommige situaties beschreven worden”

Nadat we een aantal van dit soort zaken besproken hebben, wil ik van Rene weten hoe hij denkt dat dit soort zaken nu eigenlijk functioneren, zeg maar het technische gedeelte hierachter.

Volgens Rene is alles energie, en is alles en iedereen een deel van een groot energie veld dat zich om ons hen bevindt.  Wij zijn deel van dit veld en stralen ook zelf energie uit. Deze energie is er voor iedereen daar om op te pikken maar niet iedereen pakt die energie op of is het verleerd in het verleden door invloeden van de maatschappij.

Kinderen zijn veel meer verbonden met deze energie en ook nog niet beïnvloed door sociale druk. Want in de maatschappij worden paranormale zaken nog steeds moeilijk geaccepteerd of in ieder geval als vreemd bestempeld. Waardoor de paranormale gevoelens die eigenlijk ieder mens wel heeft onderdrukt worden, volgens Rene.

Hij neemt als voor beeld een meisje van 2 1/2 dat bij hem in de praktijk was en een beeldje op zijn kast zag staan. Het meisje vraagt aan Rene : “waarom heeft die mevrouw dat voor jou gemaakt?”  Het beeldje was inderdaad door een mevrouw gemaakt speciaal voor Rene.  Kinderen hebben die connectie met de energie nog niet verloren.

Weet jij wat het doel is van het leven?, vraag ik hem vervolgens. Dat is moeilijk, maar volgens mij is dat om lessen te leren in ons leven.  Geloof je ook in reïncarnatie is daarop mijn volgende vraag. Ja, ik denk wel dat je ziel meerdere keren terugkomt op deze aarde maar dat dat niet voor iedereen opgaat.

Dat zou dus ook betekenen dat er iets is na dit leven, vraag ik.  Geloof je dan ook in een god en creeerder van alles?.  Ik weet niet of er echt een godspersoon is maar ik geloof zeker in een hogere macht, iets wat alles heeft gecreëerd en bepaalt, maar dat kan ook een collectief iets zijn, niet perse een persoon.

Een andere vraag die mij zelf al tijden bezighoud is hoe het kan dat toekomstvoorspellingen mogelijk zijn. Ik vraag Rene dan ook naar zijn ervaringen hiermee. Hij begint te vertellen over een chauffeur die hem de dag voor zijn rijexamen belde. De man vroeg of hij aan hem wilde denken tijdens het rijexamen om hiermee zijn zenuwen wat beter de baas te kunnen zijn.  Rene antwoordde daarop dat hij dit best wilde doen en kreeg vervolgens een beeld van een fietser voor zich.  “Je moet morgen op een fietser letten die van links komt op een rotonde” zei Rene.  En over de zenuwen hoef je je geen zorgen te maken dat komt goed.

Vervolgens belt de man de volgende dag om te vertellen hoe het was gegaan. Ik had inderdaad totaal geen last van zenuwen zei hij , maar ik ben wel gezakt omdat er inderdaad een fietser van links kwam op een rotonde, die ik niet had gezien. Ik kreeg een ingreep.

Waarmee Rene dus aangeeft dat de toekomst, althans voor een gedeelte, vastligt.  Rene legt uit dat voor iedereen eigenlijk, naar zijn inzien, de toekomst vast ligt. Er is dus een levensprogram, maar niemand weet precies wat er in staat. Alleen beschikken sommige mensen de gave om stukjes van die toekomst al te zien. Zelf zou ik het toch wel een prettig idee vinden als we zelf nog enige invloed zouden hebben over onze toekomst en dus de keuze die we maken. Maar volgens Rene staan zelfs deze keuzes al vast en is ons leven dus meer een beleving in zijn ogen.

Conclusie die we samen eigenlijk trekken is dat van alles, energie de bindende factor is en dat al die energie op een of andere manier met elkaar verbonden is, maar dat er ergens op de achtergrond wel een soort masterplan is wat het idee is achter onze werkelijkheid en dus onze wereld.

“Alles is energie ”

Rene bedankt voor je openheid en tijd, je hebt me weer een stukje verder geholpen naar de werkelijke werkelijkheid.

 

Voor wie meer wil weten over Rene van Velzen is hier een link naar zijn website

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Alles is energie !”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.