‘Moet Beatrix niet naar het Pieter Baan Centrum worden gestuurd?’

‘Moet Beatrix niet naar het Pieter Baan Centrum worden gestuurd?’

‘Beste Peter R. de Vries. Ik hoop dat ik u in vertrouwen kan nemen. Ik heb volgens mij iemand betrapt op een misdaad. U hebt contacten bij de politie, dus misschien kunt u de dief aangeven of zo, ik weet niet precies hoe dat werkt.

Welnu, dit is het geval. Gisteren zat ik bij de kapper, en ik las in De Telegraaf een artikel van de politiek commentator Paul Jansen. Het gaat over onze koning en onze koningin en de kosten die ze maken. Mijn oog viel op de volgende passage: ‘Toch bekruipt ook kabinetsleden het gevoel dat de Oranjes een stel verwende aristocraten zijn. Zo was er een staatssecretaris die naar eigen zeggen ontdekte dat de familie tal van staatseigendommen uit Paleis Soestdijk had gehaald na het overlijden van prinses Juliana en prins Bernhard. De bewindspersoon stuurde daarom een vrachtwagen naar Huis ten Bosch om de goederen terug te halen.’ OPINIE – PAROOL http://ow.ly/CHkkT