Natuurkundige levert wiskundig bewijs da

Geplaatst door

Natuurkundige levert wiskundig bewijs dat zwarte gaten niet bestaan

Zwarte gaten spreken al geruime tijd sterk tot de verbeelding. Ze staan voor het grote onbekende. Het zijn de zwartste en zwaarste objecten in het universum van waaruit zelfs licht niet kan ontsnappen. Alsof dat nog niet bizar genoeg is, heeft een wetenschapper nu wiskundig bewijs geleverd dat zwarte gaten niet bestaan.
Hoogleraar natuurkunde Laura Mersini-Houghton van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill heeft aan de hand van twee theorieën aangetoond dat zwarte gaten niet kunnen bestaan. Het onderzoek dwingt wetenschappers de structuur van ruimtetijd en de oorsprong van het universum te herzien.
“Ik ben nog steeds in shock,” zei Mersini-Houghton. “We bestuderen dit probleem al meer dan 50 jaar. We hebben veel om over na te denken.” Al tientallen jaren wordt gedacht dat zwarte gaten ontstaan na de ineenstorting van een grote ster.

| NineForNews.nl http://ow.ly/BT62H

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.